Jos tiskillä käy kerran tunnissa yks asiakas, jää aikaa miettimiseen..

Mikähän olis tänään sit aiheena? Pääsin siis töihin hotellin baariin, ja täällä ollaan. Toistaiseks ainakin hengissä, vaikka kaikenmaailmaan italiaanot ja espanjoolat tulee kalkattaan tuohon mulle. Enkä ymmärrä halausituukaan sanaa..hjymyilen nätisti vaan ja tarjoon jotain kuppia :) Onpa ollut pitkiä päiviäkin, ja ukko ihan mukisematta ollut pojan kanssa kotona. Koskahan silläkin hermo menee? No näillä näkymin olis sunnuntaina ansaittu vapaapäivä, jonka aioin viettää perinteiseen tapaan siivoamalla ja tekemällä jotain hyvää ruokaa perheelleni, joka on pitkään joutunut syömään helppoa einesruokaa!

Eilen yöllä odottaessani junaa töiden jälkeen, näin taas kuinka suomi kukoistaa. Jouduin samaan vaunuun 10 somalinuoren kanssa, joista jokainen oli vähintäänkin alkoholin vaikutuksen alaisena..suurin osa varmasti nauttinut jotain muutakin. Nuoret tytöt jankkasivat puheensa keskellä kulunutta "wallahi billahi"-juttua, jonka olen aina kuvitellut kuuluvan vain islamin uskontoon. Eikä siihen, että sitä huudellaan kännipäissään jossain kadulla, kuitenkin joka toinen sana oli meille suomalaisille tuttu "vittu". Sitten jostain kumman syystä ihmetellään, miksei suomalaiset pidä somaleista. "Mä oon katujen gangsta" hehkutti yks pojista, ja silloin ei enää oikein oma pokkakkaan pitänyt..taisi ivallinen hymy tulla minunkin huulilleni. Mikseivät äidit ja isät pidä ruotua kotona?

Otin kotona aiheen puheeksi, kysyäkseni omalta islamin tietäjältä vähän kannanottoa asiaan. Hän vaan totesi, etteivät vanhemmat sitä hyväksy mutta koska lapset ovat suomalaisia ja omistavat "punaisen passin" ei heille oikein mitään voi tehdäkään. Ehkä se pitää omalla tavallaan paikkansa...mitään kuria heihin ei saa, koska sitten juostaan lastensuojeluviranomaisen puheille, että kotona hakataan. Siinä on vanhemmat vähän puun ja kuoren välissä. 15-vuotias tyttö huivi päässä juoksee pulen yön jälkeen poikien kanssa kännissä kadulla -näytelmä ei varsinaisesti kuulu heidän kulttuuriinsa tai uskontoonsa. Ja tästä johtuen monet maahanmuuttajat haaveilevat vain tästä kuuluisasta "punaisesta passista" eli kansalaisuudesta. Omassa maassa on helpompi mennä lomailemaan, siellä poliisit eivät voi oikein puuttua tekemisiin ja Suomessa et saa karkotuspäätöstä ja voit rällää kuten normi pohjalainen. (Anteeksi teille pohjalaiset, en halua mitenkään verrata, sanonta oli vaan aika osuva). Ja kuinkas ollakkaan kuulin tuossa juuri sisäpiirin tietoa, että nämä meidän köyhät ja muuten ressukat somalit ovat vallanneet puolet egyptistä. Rakentaneet sinne hienot talot ja reissaavat lomillaan sinne. Onpa hienoa. Suurimalla osalla suomalaisista ei ole edes omaa kesämökkiä Suomessa, ulkomaan asunnosta puhumattakaan. Antakaa ihmeessä enemmän niitä kansalaisuuksia, niin saahaan väki liikkumaan!

On se kumma, kun Suomen tasa-arvolain ja lastensuojelulain takia ei omat vanhemmat saa lapsiaan kuriin. Eli, jos sinulla on kansalaisuus, voit tehdä hyvin pitkälti juuri sitä mitä haluat. Ja naisena varsinkin..paratiisin ovet ovat auki! Mua vaan hyvin paljon suututtaa tää asia. Ja kun tasa-arvosta kerran huudetaan, niin miksei Suomessa ole tasa-arvoa rotuasioissa. Kaikenrotuiset ja -maalaiset pitäisi myös olla samanarvoisia täällä. Valitettavasti monessakaan asiassa ei näin ole.

Ja sitten päästiinkin takaisin tasa-arvo asiaan, josta olen vissiin aikaisemminkin jotain kirjoittanut. Ja sattuipas samaan aikaan tulemaan tiskille pariskunta, jotka maksoivat molemmat omat juomansa, ja sanoivat johtuvan tasa-arvosta. Eipä pääse sitten kumpikaan jälkeenpäin huutelemaan, ettäkun "minä silloin tarjosin". Vaikka oma mieleikuvani on, että miers tarjoaa naiselle..taidan tosin olla melko paljon ajastani jäljessä? KOska nyky-Suomessa miehet on minusta poljettu niin alas, että aletaan olemaan kaukana tasa-arvosta..toiseen suuntaan tällä kertaa. Mut se siitä..en jaksa jauhaa tätä enempää.

Mahtaa tästä tulla kova päivä, kun tälläsiä on ruvennut pohtimaan ja ei ole enään kuin 6 tuntia töitä jäljellä :D Noh..mä kerron enskerralla mitä kaikkea mielessä pyörii...

"Wallahi Billahi"